Kenmerkend voor duikeenden

Duikeenden zijn een afzonderlijke stam vogels, bestaande uit vertegenwoordigers van de eendenfamilie die in zoet water van het noordelijk halfrond leeft.

Eenden

Gemeenschappelijke duikfuncties

Onder de eenden zijn er verschillende soorten die verschillen in kleur van het verenkleed, de grootte en het karakteristieke uiterlijk. Hun belangrijkste habitat is Noord-Amerikaans grondgebied. Een onderscheidend kenmerk van duikvertegenwoordigers is de extractie van voer door in de waterkolom te duiken. Volgens dit specifieke vermogen om voedsel te krijgen, kregen duikeenden deze naam.

Onder duiken worden verschillende geslachten onderscheiden:

  • marmeren wintertaling,
  • rozige eend,
  • duiken,
  • Duck.

Duiken verschilt bovendien van andere vertegenwoordigers van eenden door een lage landing op het wateroppervlak en een staart vaak in verlaagde toestand. Een van de kenmerken van het opstijgen uit het water is een voorbereidende run door het wateroppervlak, terwijl de eendeend zeker de poten van het wateroppervlak raakt.

Veel jagers vergissen zich door te geloven dat het vlees van alle duikeenden naar vis ruikt, die ze vooral eten. Veel soorten duiken gebruiken, naast vissen, een andere voedingsbron, waaronder vegetatie in hun dieet. Alleen duiken zoals zaagbek en eidereend eten uitsluitend visvoer.

In de regel heeft het uiterlijk van duikvogels specifieke stabiele kenmerken en een kenmerkende beschrijving van vertegenwoordigers van deze stam: een korte nek, staart en vleugels. Ze verzamelen zich in koppels en zijn vaak tijdens de vlucht opgesteld met een hoek of een lijn.

De foto's tonen de duikeenden het duidelijkst.

Marmeren Wintertaling

De marmeren vogel dankt zijn naam aan een vlekkerige veer van grijsbruine kleur verdund met lichte vlekken. Tegenwoordig is het totale aantal marmeren groenblauwgetallen niet meer dan 55.000 personen. De massa van wintertaling is ongeveer 0, 6 kg.

Woongebied en gedrag

Deze duikende soort van eenden is wijdverspreid vooral in de regio van Spanje en Azië, en wordt vermeld onder bedreigde vogels. Tot de jaren 80 van de vorige eeuw was marmergroen te vinden op het grondgebied van Rusland in de Wolga-delta en in de Kaspische Zee, maar op dit moment wordt het nestelen van deze vogels in ons land niet langer geregistreerd. Voor de winter vliegt een marmeren wintertaling naar Iran, Afrika of India.

De marmeren vertegenwoordiger van eenden wordt als stil en inactief beschouwd en geeft er de voorkeur aan om te zwemmen en diep in het water te duiken. Dit zijn uitstekende zwemmers, die toch vaak op de kruin van bomen zitten. Gevleugelde leven voornamelijk op riet en zoutmeren met kuststruiken begroeid met riet. Bouw hun nesten op de grond of op boomtakken, met behulp van holten en nesten van andere mensen.

Roze hoofd eend

Het wordt beschouwd als op het punt van uitsterven of reeds uitgestorven soorten, de laatste keer dat het in 1945 werd ontmoet. Grootte 40-43 cm lang, de vogels zijn roze van veren op het hoofd en de nek.

Woongebied en gedrag

De rozekoppige eend werd niet waargenomen in India (in het oostelijke deel van het land), in Bangladesh en Myanmar (in de noordelijke regio's). Vertegenwoordigers van het geslacht pinkheads gaven de voorkeur aan laaglandmoerassen en vijvers met hoog gras als habitats. In dit geval was de soort roze eenden aanvankelijk niet talrijk en na intensieve jacht, vanwege de ongewone kleur van het verenkleed, verdween het volledig. Tegenwoordig zijn dergelijke gevleugelde alleen te zien op de foto.

Wetenschappers zijn geneigd te geloven dat eenkoppige eenden zowel plantaardig (algen) als dierlijk (schelpdieren) voedsel aten. Ze bouwden hun nesten in het gras en legden 6-7 eieren met een bolvorm met een witte schaal.

duiken

Middelgrote vogels vallen op met een grote kop en een korte nek in vergelijking met andere verhoudingen. Ze brengen het grootste deel van hun leven door in de reeksen en bereiken de kustlijn uiterst zelden.

Het geslacht van duiken omvat drie hoofdsoorten.

Rode neus

Nogal een grote vertegenwoordiger van het geslacht van duiken, tot een gewicht van maximaal 1, 5 kg. Het is gemakkelijk te herkennen aan zijn prachtige outfit: een felrode kop en een rode snavel.

Woongebied en gedrag

Duiken met een rode neus is te vinden op de Wolga, Amu Darya, de zuidelijke Balkhash, in veel West-Europese landen en de mediterrane eilanden van Centraal-Azië. Dit geslacht van eenden geeft de voorkeur aan verse meren met riet en reikt, maar vermijdt zoutvijvers.

De duik met de rode neus vliegt veel gemakkelijker dan andere eenden, maar beweegt vrijer over de grond dan andere duikvertegenwoordigers, en in een geforceerde situatie kan hij snel rennen. Erger echter dan andere duikeenden, zwemt en duikt het, soms opstaand in een kaarsstand.

De mannetjes van de duik met de rode neus zijn van nature stil, alleen wanneer de lente komt, kun je hun stille stem horen in de vorm van een fluitje. Angstige duiken met een rode neus verbergen zich in de waterkolom en laten alleen het hoofd aan de oppervlakte achter.

De basis van voeding van deze vogels is plantaardig voedsel. Eend met een rode neus eet dierlijk voedsel tijdens de overwinteringsperiode. Ongeacht wat eenden betreft, duikt de vertegenwoordiger met de rode neus zelden op prooi en geeft hij er de voorkeur aan voedsel op het wateroppervlak te verzamelen.

rode-ogen

Dit soort duik heeft zijn naam te danken aan de rode kleur van de oogiris. Het verenkleed is geschilderd in donkerbruin, bijna zwart, kleur. In lengte groeien eendenduiken met rode ogen tot een halve meter.

Woongebied en gedrag

Rood duiken is te vinden in zuidelijk en centraal Afrika en in Latijns-Amerika. Vogels geven de voorkeur aan verse vijvers en meren, een moerasland. Meestal leven duiken met rode ogen in roedels, die in broedparen uiteenvallen voor de nestperiode. Een vrouwtje, een markt met rode ogen, nestelt meestal in het struikgewas, soms in het nest van andere mensen.

pampean

De pampasoort van duiken onderscheidt zich door een rood-witte grote snavel, die fel contrasteert met de zwarte kop.

Woongebied en gedrag

Verwend duiken is te vinden in Zuid-Amerika, Midden-Chili, Noord-Argentinië en Uruguay. In de winter trekken vogels naar Brazilië en Bolivia. Pampasduik kiest ondiepe reservoirs als habitats - meren en lagunes met brak water - nesten breken in rietvegetatie.

Ondanks het feit dat het tot eenden duikt, lijkt het meer op rivier-individuen in de manier van voedselextractie, waarbij zaden en wortelstokken van waterplanten de voorkeur hebben als voedsel.

zwart worden

Dikke vogels met een vrij grote kop, een lange zwarte of grijze snavel. Bijna alle soorten zwarten hebben een brede strook lichtkleur op hun vleugels.

Woongebied en gedrag

Beschikbare zwarte soorten hebben zich verspreid over verschillende continenten. Dus, Amerikaans roodharige duik is alleen te vinden in het Amerikaans, en in Rusland zijn er 5 hoofdsoorten zwartheid:

  • een kuifvertegenwoordiger bewoont bijna het hele grondgebied, met uitzondering van het verre noorden,
  • een roodharige duik wordt dichter bij Yakutia gevonden,
  • De duik van Baer werd gekozen vanwege zijn woonplaats in het oosten van Transbaikalia, de vogel van Baer is te vinden in de regio Primorsky en de Amoer,
  • de witte ogen zwart zijn te zien in de buurt van Pskov, Smolensk, Ryazan en Kaluga, in Bashkiria en Tatarstan,
  • zeezwart geeft de voorkeur aan de Russische toendra en de bostoendra, die zich uitstrekt van de westkant naar het oosten, er is een eend in de Oeral en waar de poollijn van de Noordelijke IJszee passeert en over de zee naar de winter vliegt.

Zwarten brengen meer tijd door op water, duiken naar voedsel, halen voedsel van de bodem, duiken geheel of gedeeltelijk in de waterkolom. Slechts af en toe is dit geslacht van duikeenden op het land te zien.

Aanbevolen

Beschrijving en kenmerken van tomatenras Pink Souvenir
2019
Kenmerken van perenrassen Samara schoonheid
2019
Motoblock Neva voor het kweken van aardappelen
2019