Beschrijving van de dwergbuffel

Bij het woord "buffels" stellen we ons onmiddellijk een groot dier voor dat leeft in de bergen, bossen of weiden op het veld. In feite zijn niet alle vertegenwoordigers van deze dierenfamilie enorm. Een levendig voorbeeld dat dit aantoont, kan een dwergbuffel zijn, een miniprototype van een stier.

Dwerg bosbuffels

Afrikaanse minibuffalo

Bosdwergbuffels zijn een prominente vertegenwoordiger van artiodactylzoogdieren. Deze diersoort is zachtaardig, omdat het behoort tot de familie van honden. Deze minibuffel behoort tot de Afrikaanse ondersoort en heeft in feite onder alle stieren de kleinste maten. Als we individuele voorbeelden van de familie nemen, bereikt hun lichaamsgewicht gemiddeld 270 kg en is hun lengte ongeveer 120 cm. Bovendien mag het gewicht van de vrouwtjes niet eens meer dan 100 kg zijn, wat verrassend is.

Deze dwergbosbuffel heeft overwegend een rode kleur, maar op de schouders en op het hoofd komen donkere vlekken vrij vaak voor. Wat de hoorns betreft, ze zijn klein en vormen ongeveer 40 cm, terwijl ze teruggroeien naar de top. Miniatuur kwastjes groeien ook in de wol direct op de oren. De habitat van deze soort is het equatoriale bos van het centrale en westelijke deel van het Afrikaanse continent. Onderscheidende kenmerken van dit type worden beschouwd:

  • miniatuur lichaamslengte - ongeveer 100-120 cm;
  • rode vachtkleur;
  • lichaamsgewicht, dat varieert van 100-270 kg afhankelijk van het geslacht;
  • kleine hoorns op het hoofd.

Vanwege het feit dat deze Afrikaanse dwergbuffels klein zijn, worden ze vaak een echte prooi voor grotere vertegenwoordigers van de fauna. Gevaarlijk voor hen zijn luipaarden. Bovendien lijdt zo'n dwerg enorm onder de actieve invloed van insecten op zijn lichaam. Om gered te worden, helpen kleine vogels hem hierbij, anders moet het dier systematisch in de modder zwemmen.

Anoa - wat het is: een korte beschrijving

Een andere buffalo-dwerg uit de artiodactyl-familie van zoogdieren leeft direct op het Euraziatische continent. Dit is een dwergbuffel van het eiland Sulawesi onder de naam Anoa. Heel vaak zijn grote groepen van deze vertegenwoordigers direct in Indonesië te vinden. Hierdoor wordt deze soort vaak de beroemde dwergbuffel van het eiland Sulawesi genoemd.

Uiterlijk lijkt anoa op een dier zoals een antilope, omdat ze identieke hoorns hebben. Deze dwergbuffel, woonachtig in Indonesië, heeft een zeer kleine hoorn, waarvan de lengte niet groter is dan 25 cm, waardoor anoa erg lijkt op antilopen. Hoorns groeien voornamelijk terug, waardoor ze niet bedreigend zijn, zoals andere vertegenwoordigers van gehoornde.

De dwergbuffel, of anoa, heeft echt kleine afmetingen. Het gewicht van mannen bereikt 280 kg en bij vrouwen is dit 2 keer minder. Wat hun lengte betreft, deze is gemiddeld 80 cm of iets meer. De dwergbuffel van het ras Anoa is meestal puur bruin van kleur, maar soms worden ook vertegenwoordigers met zwarte wol gevonden. Tegelijkertijd is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het feit dat de kalveren van dit dier van het eiland Sulawesi gouden en vrij bont worden geboren, maar volwassen individuen hebben geen wollen jas.

Dwerganoa en soorten

Deze dwergbuffel van Indonesië, voornamelijk in de bossen van Azië en zijn tropische deel, is vrij kalm. Het is deze factor die hem niet de kans geeft om zichzelf te beschermen voor grote dieren. Als een persoon dit dier tegenkomt, moet je niet bang voor hem zijn, omdat hij geen kwaad zal doen. Deze dwergbuffels van Indonesië verplaatsen zich voornamelijk in kleine groepen, maar soms kun je individuele individuen vinden. Gemiddeld leeft dit dier slechts 20 jaar met sulawesi, daarom staat het op het punt van uitsterven.

Wetenschappers hebben deze wilde dwergbuffel in de volgende soorten verdeeld:

  • vlak;
  • berg.

Natuurlijk beschouwen velen een dergelijke classificatie voorwaardelijk, maar in feite hebben ze onderscheidende kenmerken. De dwergsoort die op de vlakten leeft in vergelijking met de bergvertegenwoordiger is de eigenaar van een zeer lange staart, evenals een hoorn. Vaak is zo'n kleine wilde buffel in de aangrenzende gebieden.

Filippijnse variëteit

Een andere prominente vertegenwoordiger is tamarau - een dwergsoort van artiodactylen die in de Filippijnen leeft. Als je hem vergelijkt met alle familieleden, dan is hij niet anders dan hen. De hoogte is niet meer dan 1 m, de lengte bereikt zelden 2 m, maar de staart is ongeveer 60 cm Het gewicht van een volwassen tamarau varieert meestal van 200 tot 300 kg. De lengte van de hoorns is niet groter dan 40 cm: merk op dat ze bij mannen dichter bij elkaar liggen, hun uiterlijk vlak is en de structuur dicht is.

Deze dwergsoort geeft de voorkeur aan een eenzame levensstijl, dus in groepen kun je het heel zelden opmerken, meestal verplaatsen zijn vertegenwoordigers één voor één. Samen zijn ze alleen te zien tijdens het broedseizoen. De basis van het dieet van deze vertegenwoordigers uit de Filipijnen is gras, en ze leiden overdag een actieve levensstijl. 'S Nachts slapen ze in dik genoeg struikgewas. Het aantal van deze soort neemt elk jaar af, omdat er een systematische ontbossing is van tropische bossen.

Gezien de dierenwereld moet speciale aandacht worden besteed aan de buffel. Ondanks het feit dat we hem als een formidabele en grote vertegenwoordiger van artiodactylen beschouwen, worden miniatuursoorten in feite ook in de natuur gevonden.

Aanbevolen

Kenmerken van tomatenintuïtie
2019
Kenmerken van de groeiende pompoenglimlach
2019
Kenmerken van decoratieve knoflook
2019